26/4 Helg igen

Helg igen... Tycker att det är bara samma som saker som ska göras som förra helgen. Bara en massa måsten.

Överförmyndarnämnden har sagt att det är någon som ska ta över mina "ärenden", men har inget hört så det är bara att jobba på med att sköta ekonomi och besök. Konstigt att det känns tyngre nu när jag bestämt mig för att sluta, än för ett år sedan. De är ju lika många!

Huset måste hållas extra rent ifall att det blir någon som kommer och vill titta.
Lika dant är det med trädgården, den måste göras snygg.

Vädret här är 8,5 grad varmt och mulet.  Frukosten är uppäten.

Så det är väl bara att sätta igång med städningen!


Nytt försök

Har blivit av med mitt mäklarmisstag i förtid. Är så tacksam över det.

Så nu har jag tagit kontakt med den mäklare som jag egentligen tänkt mig, och som jag haft som mäklare då jag sålde ett hus åt en person som jag var god man till.
Det känns så bra, en ny strategi och med  lite ädringar så ska det gå bra.

Kommer att sova gott inatt!

21/4 Veckan som varit, fortsättning.

Måste visa de färdiga filtade tofflorna. De är jättesköna att strosa runt med. Varken för varma eller kalla. Ull är bra på det viset.
Tre par blev det.

image18

21/4 Veckan som varit.

Ifredags hade jag så bråttom hem för att jag skulle hämta tre sickböcker jag beställt. Tyvärr motsvarade de inte mina förväntingar. Men kanske hittar jag mer vid ytterligare genombläddringar. Här kommer bilder på dem.


                                                  

Var en vända till soptippen i lördags med det som sonen sorterat ut. Det känns skönt att ett hörn här och där blir klart.
Resten av helgen arbetade jag i trädgården, gjorde ju ingen höststädning och nu är den i stort behov av tillsyn. Sen måste den se lite snygg ut när den ska få nya ägare. Det var härligt väder ute. Blev lite rosa om armarna.

Bilen

Vad surt!
Lämnade in bilen för lite genomgång och så skulle de ta den till besiktning också.
Det hela slutade med flera olika fel och en räkning på runt 10 000 (får reda på exakt nästa tisdag då det sista ska lagas). En bromstrumma, ett glas till gramlyktan, torkarblad och en balk som ska bytas (det dyraste).
Helt klart svårt att svälja. Men vad ska man göra? Det är ju bara att betala och sen ska man väl se glad ut.

Söndag 23.30

Var det någon som trodde att fler UFO:n skulle bli klara? Hade så starka intentioner, men det blev inget av med dem.
Började på en babyfilt, typ gosig snuttefilt, gjorde halva i lördags. Sen kom min systerdotter,  hennes väninna ville ha filtade tofflor som jag gjort tidigare. Så då började jag på det, en toffel blev klar ikväll.

Sonen har varit hemma en stund idag. Han hjälpte mig ner med det som stod på vinden. Mest var det hans gamla leksaker men lite annat också så det får jag köra till soptippen nästa helg. Nu har jag väl börjat med rensningen innan flytten kan man väl säga.

12/4 Ännu en arbetsvecka är över

En vecka med enom arbetsbelastning är slut. Och det är såå skönt.
Min jobbarkompis blev förkyld de sista dagarna och nu börjar jag nysa och känna mig lite snuvig. Har blandat till mitt första glas med echinacea. Smakar blä, men brukar göra så att jag överlever en förkylning. Blir alltid jättesjuk av förkylning, "som en hel karl".

Ska åka till ett par av de som jag är god man för men sen är jag ledig över helgen. Det ska bli skönt.

Gjorde färdigt den sista av de gula grytlapparna igår och fäste trådarna. Så nu har jag 4 nya par gula grytlappar. Hittade ett par små sockar som jag fäste trådarna på.
Ikväll ska jag sy ihop en blå sommarjumper så ett UFO till blir klart. Om nu inte förkylningen blir sämre.


Jobbiga veckor....

Veckorna som gått har varit jobbiga.

Det gick lite tokigt med mäklaren, hon hade visning av mitt hus utan att meddela mig. Jag kom hem och fick se att det gick främmande människor i min trädgård. Blev alldeles knäckt, det kändes som ett inbrott. Det har tagit mig flera veckor att komma i jämnvikt efter det. Nu börjar jag hämta mig.

Vikten har stått ,så inte heller det har varit någon uppåtgrej. Men jag vet ju varför. Det har blivit godisätande en hel del.

Så handarbetena som blivit gjorda är inga märkvärdigheter. Grytlappar. Gör dem utan att tänka.
Gjort om en sjal som en maska gått i.

Har  en ryggvärmare som trasslat en del. Först tappade jag två maskor, repade upp, stickade och kom till samma ställe och vips två maskor borta igen. Fick göra om det tre gånger, och det var ca 20 cm som jag fick repa upp varje gång. Garnet är oregelbundet, och man "hittar" inte maskorna i en patentstickning hur lätt som helst. Nu krånglar mudden men det ska nog gå bra om jag bara får en bit stickad i dagsljus. Sjalen är svart och jag ser lite sämre på kvällarna.

Nu ska det bli bättre tider!  Idag vann jag 200 kronor på en tialott. Inte dåligt va´?

RSS 2.0