Onsdag 30 januari

Det har varit produktionsstopp på jobbet ett par dagar. Men nu har tillverkaren varit och fixat och uppgraderat, så nu är vi igång igen. Lite nytt så jag känner mig lite vilsen bland datorns ikoner och funktioner.
När jag ställde mig vid slipen så fungerade inte radion i hörlurarna så det gick trögt att slipa, det blev inte någon fart förrän jag kunde ordna till det så jag kunde få höra på Christer. Christer är mitt favoritprogram på eftermiddagarna.

Det blev grytlappar som jag började med. Det var länge sedan jag virkade så det var roligt. När paren är klara så ska jag visa.

Tisdag 29/1

Har börjat på halsduken i ett sektionsfärgat garn, svart/grått/vitt. Gjort några mönstervarv, men vet inte om det blir den jag kommer att göra. Mönstret blev inte riktigt som jag trott. Får väl göra några fler mönstrrapporter för att försäkra mig om det är något att ha eller om det är en flopp.

Fick hem 5 hg ljusvekegarn som jag köpt på Tradera. Det ska bli grytlappar av dem. Det var fint garn, rött,aprikos, ljusblå, mörkblå och grönt. Har en sort som jag gjorde i slöjden, så tjocka och stora nog så de täcker hela handen. Ingen risk att bränna sig när jag tar ut plåtarna från ugnen!

Funderar lite på vad jag ska sticka nu ikväll. Har gjort färdigt de stora raggsockarna.

Det gäller ju att planera, jag har anmält mig till julmarknaden i Svävsjö sista veckan i november idag. Det blir nog sjätte gången som jag är med.  Det är så kul att vara med fast jag inte säljer så där jättemycket.

Måndag morgon 28/1

Vad glad jag är! Trots att jag ätit fel förra veckan så stannade vågen på 7 hg mindre!  Midjans mått har blivit 3 cm mindre. Jag är övertygad om att jag ska nå mitt mål. Hurra!

Söndagkväll

Helgen är redan över, vad fort det går. Hann inte alls med allt jag tänkte göra.
Jag jobbade lite extra som personlig assistent, så jag fick en promenad i solskenet på betald tid idag. Inte illa! Sen blev det bullbak och kände mig jättestolt när jag inte smakade någon till kaffet. Jag åt så mycket som jag inte skulle gjort torsdag-fredag så nu blir det inte mer. Det blir nog inte någon viktminskning i morgon.

Jag hann med besök hos 6 pesoner av dem som jag är god man till. Men städning blev det inget av med. 
Lite stickning blev det igår, men ingen början på halsduk. Har några varv kvar på andra sockan så den blir nog klar ikväll innan det är sovdags.

Slutet av vecka 3.

image7

Garnet är ett loppisfynd jag gjorde i onsdags innan jag åkte på kurs. 6 hg raggsocksgarn kunde jag inte låta någon annan få köpa!
Stickningen som ligger i hörnan är ytterligare en raggsock större storlek, den är klar nu och den andra är på gång.
För tillfället är det sockar som gäller, tycker att det är vilsamt att sticka dem.

Ikväll ska jag nog börja på en halsduk, såg en beskrivning i Hemmets journal för ett par veckor sedan.
Men framförallt ska jag betala räkningar. Jag är god man åt några personer så det gäller att få det gjort.

Ps.

Såg att jag glömt att redovisa mitt fynd på frälsningasarmens loppis i Motala, som jag gjorde när jag åkte till sonens examen!
Köpte ett bomullsgarn - Camomille -  3 st mellangrå, 6 st ljusgrå, 4 st aprikos och 5 beirge. Det hela kostade 160 kronor. Sen blev det en duk som ska broderas för 25 kr, tvivlar på att det blir gjort. Duken är söt eller hur, det är den fyrkantiga som jag köpter material till. Det var väl fina fynd?

image6

Ytterligare en vecka har gått...

Satte igång datorn kl. 6.10 idag för att mata in veckans viktminskning på Viktklubben.se. Kunde bara inte vänta tills i kväll. Men så hade jag minskat 2 kg den här veckan. Jag har bara varit med 2 veckor och har gått ner 3.4 kg,
Ser jag det totala antalet kilon jag ska gå ner är det som att spotta i havet. De tre kilona syns inte. Men det är en början. Målet ligger till den 12/10. Då ska vågen inte behöva väga upp mina sista 32 - asch de sista 28,6kg ska det ju vara! Tanken på det är underbar! Den här gången ska det gå, jag är helsäker på det.


Examen

Det var jättetrevligt att få se min som på examensdagen. De hade gjort en liten cermonin med med tal, musik och rosutdelning till alla som tagit examen. Så där precis som en examens ska vara, lite långtråkigt och fin.

Med lite tvekan avslöjade min som presenten, pengar i strumporna. Sen måste han ju ha ett par Birkenstock nu när han är färdig socionom. Härligt!

Torsdag 17/1

Hem efter jobbet och ska göra klart inför morgondagens resa till sonen och examensdagen. Ska bli jättekul. I sann mammaanda har jag bestämt mig för att lägga pengarna i ett par strumpor som jag slår in. (När han var liten la jag pengar under tvålen då han låg över hos kompisar. Då såg jag om han använt den.) Undrar om han genomskådar mig direkt?

På jobbet börjar våren sommarens skor komma. Helt enkelt ursnygga! Jag är helt övertygad om att jag kommer att lägga en hel del av min lön där. Skor är ytterligare en passion.

Var tvungen att sticka lite, så nu är nästa par sockar klara och ett par gråa lovikkavantar. Om man bortser från lite trådar som hänger.

image5

Vanlig tisdag.

Det har varit en alldeles vanlig dag idag. Det har varit lite stiltje på jobbet, maskinen som gör en del av jobbet har stått stilla. Jag har inte fått fram inlägg att slipa. För att fylla hela dagen har jag städat lådor. Jag gillar när det är snyggt i lådor och att allt ligger på sin plats. Vi är ju flera som rotar så det lär väl inte dröja länge innan det är som förut, men då får det vara till nästa maskinstopp.

Jag lyssnar ofta på böcker när jag åker tåg till jobbet. Mycket effektivt tycker jag, lyssna på bok och sticka samtidigt. Just nu lyssnar jag på Helene Thurstens bok En man med litet ansikte. Uppläsaren betyder mycket och den här gången var det en som jag aldrig hört läsa böcker förut, Magdalena In de Betou. Hon läser bra och boken är en deckare i Göteborgsmiljö.

Måste nog sticka lite innan kvällen tar slut. Ska fundera hur jag ska slå in examenspresenten till min son. Den jhär gången blir det pengar. Men det behöver inte synas och kännas att det är det. Han liksom jag är nyfiken av mig. när jag gratulerade per telefon så var han lite nyfiken. Jag sa att om han inte tyckte om presenten kunde han byta!  Och det går det, eller hur?

Tack för de kommentarer jag fått. Har ju inte hållit på så länge så jag är inte utråkad  av och överöst med dem.


Måndag - en helt ljuvlig dag!

Hinner ju inte skriva så tidigt på kvällen men några rader innan jag ska dra täcket över mig.

Solen sken en stund idag, det har jag inte varit bortskämd med de senaste månaderna. Jag blir glad bara jag ser solen. Genast tänker jag på att snart är det vår och så kommer sommaren - trots att det nog dröjer.

Min son ringde och berättade att C-uppsatsen är godkänd så nu är han klar med sin utbildning till socionom. Studier är ju krävande så när slutet är där så är det både lättnad och saknad man känner. Riktiga examensdagen är på fredag, då har jag tagit ledigt för att vara med. Ska bli såååå kul att åka dit!

Jag jobbar med att göra inlägg till skor (är ortopedtekniker) och fick göra ett besök i en av företagets andra butiker, det var också jättetrevligt. Alla anställda träffas ett par gånger om året så det är alltid roligt att ses. Just den butiken har jag inte besökt förut fast den varit öppen ett år snart.

I stickväg blev en socka klar. En liten mindre i det där röd/grön/blåa garnet som finns på bild. Det kommer att bli en sock utan ägare ett tag framöver, får väl se om det blir någon hantverksdag som jag kan åka på. Då kanske mina grejor kan få en ägare.
Fler sådana här dagar kan jag lätt stå ut med!

Köksgolvet klart!

Snart är mitt kök klart. Gör det mesta själv så det har tagit lång tid. Dels tid och ork, dels pengar. Men nu är det klart! Min svåger hjälpte mig med det nästsista: GOLVET. Nu fattas bara golvlisterna.
Min katt är ju lite tokig. Han stog på tröskeln till köket och gick inte gå in. Så det var bara att lyfta in honom till matskålen.
Har idag lämnat iväg de rosa/vita sockarna på bilden till påseende. Får se om den tilltänkta ägaren blir nöjd!
Ska sätta mig och sticka ett tag, trots att jag borde stryka. Men strykhögen ligger kvar och det är bara jag som ser den.

Loppisresultat.

Hade inte tid att göra stora loppisrundan idag. Hann dock med att slinka in på ett loppis, där hittade jag en hylla till mitt badrum. Blev mycket bra, i hörnet. Nu måste jag byta ut mattan och lite andra småprylar där så att det blir rätt färger. Det är kul att ha lite olika projekt på gång.
Men mitt nästa projekt är inte mitt största intresse, städa.

Mina vantar...

image4

Järbos koksfärgade lovikkagarn med mönster i mörkgrått.

Inför helgen.

Jobbat som vanligt. Stickade lite på hemvägen.
Men den mesta tiden använde jag till att meditera. Har övat upp mig så jag blir inte störd längre av ljudet på tåget och jag "vaknar" precis i tid för att byta tåg. Tycker att det gör mig lite piggare.
Sen har jag haft en skön kväll tillsammans med På spåret och kommisarie Morse. det var så intressant att när jag gjort vantarna klara fäste jag trådarna på dem och alla fyra paren sockar. Helduktig kände jag mig! Har börjat på nya lovikka vantar. Tar bild i morgon på vantarna. Det är lite annorlunda än andra lovikkavantar, skulle inte kanske kalla dem så. Men gjorda av Järbos lovvikagarn är de. Tycker att det garnet är behagligt att sticka av, varken för tunt eller tjockt.

Onsdagsstickning.

Tack för att ni tittar in på min blogg!
Nu är bloggen lite knäpp. Började skriva och allt blev som en lång rad. Fungerade inte på bloggsidan kan jag avslöja.
Var ju tvungen att titta på bröllopsbonansa ikväll, min son har förlovat sig och de har börja planera för bröllop. Under tiden hann jag sticka en och en halv lovikkavante, har lovat min blivande svärdotter nya vantar. De förra har blivit så tunnslitna att de var för kalla när det blåste.
Skönt att det bara är två jobbardagar kvar den häar veckan. Vill göra så mycket men hinner inte så mycket på kvällarna. Nu är det snart dags att sova för mig!

Färdiga sockar

Sockar, nästan klara

Sockarna är klara, det är de som är röd/grön/blå- färgade som blev klara sist. Nu ligger de med andra alster som väntar på att få trådarna fästade. Fästa trådar är något som kan vänta, eller hur?

Måndag - en avig dag

414515-2

Vaknade och kände mig så utvilad - klockan var 7.40 - väckarklockan brukar ringa 5.40. Skulle sticka på tåget  - hade bara fått med mig 4 av strumpstickorna. Sen var uppgiften att skriva in dagens matkonsumtion, då fungerade inte den sidan. Vilken avig dag. Tur att jag mår så bra ändå!
Bilden idag blir på min julkaktus. (Den blommar 3-4 gånger om året, så jag döper om den efter tiden då den blommar.)
Nu ska jag sätta mig och sticka på sockan som jag inte kunde sticka på när jag åkte till och från jobbet.

Några timmar senare...

Jag hade gjort det! Börjat med en blogg.
Dagen har börjat med att förbereda inför nytt golv i mitt kök. Det vill säga städa under och bakom frys, kyl och spis.
Sen får jag väl plocka lite innan jag kan börja med dagens väsentligheter, sticka. Så här på det nya året funderar jag en del på att skapa mer ordning. Kolla vilka arbeten som ligger i olika stadier av påbörjade. Blir det mer ordning om jag vet exakt vad som finns? Ska fundera ett tag till.

Välkommen till min blogg!

Hej!
Välkommen till min blogg!
Den kommer till största delen handla om min stora hobby GARN och vad man kan göra med det. Tcker att det är roligt att visa upp mina alster så det här blir ett sätt för mig att få göra det. Några gånger om året är jag med på hantverksdagar för att få visa andra vad jag gör och få lite respons.
Mitt första försök att få in en bild tänkte jag skulle bli på ett par strumpor, de var klara för ett år sedan (foten är min).  Visst är det kul med garn som bildar mönster medans man stickar?
Så välkommna till bloggen och kom gärna tillbaka och kika in. 

image1

RSS 2.0