Måndag 30/6

Vad fort det går, halva 2008 har passerat.

Det blev några säckar och kassar som blev uppackade under helgen. Ett par tavlor kom upp på väggarna. Det börjar lika något som man kan säga hem om. Det blir bra.

Två av mina handarbeten blev klara. Halsduken är stickad i ett garn som är något jag sällan stickar av, acryl och polyester. Heter OLDE TYMES och kommer från premier yarns.
Sockarna är ett melerat ullgarn. Tycker det är roligt att sticka sockar  av det för mönstret  vet man ju inte hur det ska bli förräns första socken är klar.Hann börja på en jumper i Allt om handarbetes sista nummer. Allt ska stickas i ett stycke. Uppläggningen vid halsen är 288 maskor. Men jag har bara stickat 5 varv. Nu ska det börjas mönstersticka. Det är ju lite krångligt innan jag kommit en bi

Färdig!!

Ännu ett färdigt alster. En ryggvärmare kallar jag dem för. De sitter bra kvar när man rör sig och det tycker jag är viktigt, samtidigt som det inte är lika varmt som en kofta. Muddar och ett rakt stycke emellan. Den här är stickad i ett garn frånGjestal spinneri  och heter Topp mohair (Mohair/Acryl). Garnet består av olika garnsorter och med paljetter i. Jättehärligt tycker jag. Den ser ju lite lustig ut när jag fotograferar, men jag bor ju själv och har ingen modell.


Fredagskväll 27/6

En liten sjal, tror det är filbunto.

Här sjalen som jag gjorde klar nu i veckan. Tror att garnet heter Filbunto? Kolla in fransarna! De virkas under tiden som man virkar sjalen. Tycker det är bra för att bara göra fransar är som att fästa trådar. Urtråkigt.

Torsdag 26/6

Har repat upp halsduken och börjat om att sticka, det var precis hälften som jag fick repa upp. Men jag vet att jag aldrig skulle vilja ha haft den om det är något fel, nu räcker handarbetet lite längre.

Har gjort färdigt en liten sjal av det där gulgröna garnet jag köpte på en loppisrunda. Bilden på garnet finns här i bloggen. Den blev inte så stor men kanske någon köper den när jag är ute på hantverksmässa. Ska åka till Söderköping i slutet på juli.

Tyvärr var det ingen som nappade på huset den här gången. Får väl hoppas på nästa gång... Det skulle ha varit skönt om någon annan tog över. Jag tycker att det är ett lyckligt hus så det förtjänar att ha någon som bor där. Om ingen kommer den närmanste månaden och vill köpa får jag försöka hyra ut det.

24/6 Tisdagsmorgon

Gjorde färdigt min halsduk igår kväll. När jag fäst trådarna fick jag se att jag på mitten gjort fel TVÅ gånger. Så det blir till att repa upp. Fast det är ju bra att ingen kan se att det varit fel när jag stickat om!
Nu ska jag iväg i regnet till jobbet. Jag är en av dem som inte klagade på vädret när det var varmt men jag gör det nu! Usch! Fy! vilket tråkigt väder det är!


22/6 Söndag eftermiddag

Nu har en del blommor kommit "hem",  tavlorna också. Ska tänka på var de ska sitta. Det börjar bli mer och mer klart.
Håll tummarna för att de som tittade på huset i onsdags slår till och köper det!
För tillfället känns det som att det flyter på och det är en så skön känsla!

Ikväll blir det nog tid för lite stickning. Sista Allt om handarbete innehöll en hel del intressanta saker. Funderar på en fin kortärmad jumper. Heter det jumper nu för tiden?
Men stickningen blir nog halsduken som jag höll på med härom kvällen.

18/6

Flytten är i stort sätt gjord, men sitter i en urmysig lägenhet bland massa flyttkartonger.  Lägenheten är nästan lika stor som mitt hus men jag tycker att det får inte plats det jag hade. Så det får bli mer utrensning när jag packar upp. Ska hålla på med det hela helgen så jag blir klar. Misdsommarfirandet blir nästa år!
Det är så skönt att slippa tågresorna på 2,5 timmar varje dag. Det har blivit en timma mer jobb om dagen istället, min jobbarkompis har semester men det har inte anströmningen av jobb.


11/6 Vart jag har varit.

Har nu beslutat mig för att flytta trots att mitt hus inte är sålt. Håller på och packar. Det är avskyvärt. JAG HAR ALLDELES FÖR MYCKET. Har ändå svårt att slänga.
Min nya lägenhet är så härlig, ljus och öppen. Känner på mig att jag kommer att trivas där.
Jag blir av med mitt bredband på lördag och det tar 10 dagar innan det blir inkopplat.
När bredbandet kommer igång igen så kommer det bli mer skrivet på min blogg. Framförallt kommer det att bli mycket mer stickat och virkat. Får ju 50 timmar mer i månaden till mitt förfogande.

RSS 2.0