Internationella Kvinnodagen

Har städat klart för husvisning nästa fredag. Vilket sysselsättning på  internationella kvinnodagen!
Men det måste se acceptabelt ut. Hoppas inte katten vänder till för mycket under veckan. Har mitt arbetsbord kvar att sortera, det kommer att ta flera timmar att göra.

Ska slöa hela kvällen nu för jag har ont i hela kroppen.


Märthas tekakor

12 dl

Mellanmjölk

1 dl

Linfrö krossat

1 dl

korngryn

3 paket

jäst

1.5 hg

margarin flytande, 80 % fett

3 dl

sirap ljus

5 tsk

salt

1 kg

grahamsmjöl

1 dl

vetekli

1 msk

apelsinmarmelad lättsockrad

1 tsk

apelsinskal

  

  

Instruktioner

Dag 1: Lägg 1 dl linfrön och 1 dl korngryn i en bunke med lock. Häll kokhett vatten över så det täcker. Lår stå över natten.

Dag 2: Blanda alla  ingredienser i matberedare. Kavla ut degen. Använd ett runt mått på ca 10 cm att ta ut rundlar. Nagga tekakorna och låt jäsa på plåten.
Grädda 225 grader ca 10-15 minuter.Hoppas att det går att förstå.

Ps. Sirapen i receptet ska vara till för att degen ska jäsa bättre.  Men slår man ut 3 dl sirap på 55 tekakor så blir det inte mycket i varje och en hel del försvinner som sagt i jäsningen.


Söndag kväll

Så här blev sjalen, jag tycker fransarna blev fina. De är virkade luftmaskor.


image14

Brödet blev som vanligt bra. Är så glad över Märthas tekakor. Jag fick receptet av en kvinna vid ett hembesök när jag jobbade som biståndshandläggare för några år sedan.

image15

Visst ser det gott ut. Räknade ut på viktklubb.se som jag är med i, att de innehåller 133 kaloriern/styck. Men jag blir mätt på en, man delar ju den.
Gullvivian du ville ha receptet, ända villkoret är att du också kallar dem för Märthas tekakor. Det gäller er andra som letar sig hit och bakar tekakorna. Receptet kommer i morgon!

Jag måste hinna sticka lite i dag, det blir ingen riktig dag utan annars!

Har 2,5 ekonomisk redovisning kvar. Jag ska avveckla mitt godmanskap, det har vuxit lite för mycket. Det blir lite tungt.

Söndag morgon

Vaknade idag alldeles av mig själv och klockan var 8.30. Det var länge sedan jag gjorde det, brukar sova så länge på helgerna innan jag vaknar. kanske var de för att jag skulle få se solen utanför!
Ska baka Märtas mörka tekakaor, med massor av olika mjölsorter. Min doktor tyckte jag skulle sluta med knäckebröd för att det var för lite fibrer av den sort jag behöver i det. Jag behöver mer långsamma kolhydrater, hon brukar ha rätt (fast det sitter lite långt inne att erkänna att hon har rätt).
Sen är det bara att fortsätta med de ekonomiska redovisningarna, har fyra och en halv klara och lika många ogjorda. De ska vara inne i går.
Igår kväll gjorde jag klar den virkade sjalen. Ska fota den till kvällen.

Lördag middag 1/3

Det var urlänge sedan, men har precis varit på gymmet och kört 30 minuter cyckel och 45 minuter gåband. Blivit av med 375+ 165 kalorier. Det har varit lite svårt för  vågen att visa lägre siffror. Hoppas att detta ska hjälpa.
Känner mig ganska pigg och ska ta mig en uppiggande dusch bara andningen blivit normal igen.


RSS 2.0