Fredagskväll 16/4

image23

Kan ju aldrig motstå ett garnnystan! Det här blev mitt i utbyte mot 70 kronor under en liten runda på lunchen i dag.
Det gulaktiga ska bli en halsduk. Vita kabeltvinnade garnet blir någon duk.  Resten har jag inga planer för.

Onsdag 14 maj

Det har varit en visning av mitt husoch det planeras en till. Men det är  ingen som lagt ett bud än. Det är i alla fall positivt  att det finns några som vill titta. Kanske blir någon sugen på att köpa mitt hus. Mitt hus är ett lyckligt hus tycker jag. Vill så gärna att det ska bli sålt så jag kan koncentrera mig på att packa och planera för flytt.

Det är dåligt att sticka och virka nu. Har ingen ork. Måtte den komma tillbaka!


Lördagskväll

Är helslut efter en dag i trädgården då jag försökt  få den se trevlig ut till måndag då den första visningen är. Undrar om jag kan röra mig i morgon.

Men är så glad att det kommit igång. Ska fundera ut hur jag ska kunna jobba om jag ska kunna hålla tummarna på måndagförmiddagen.

Ska hämta en stickning till Frost som snart börjar på 9an.

Onsdagsfundering

I morgon ska det bli besiktning av huset inför det nya försöket att sälja huset. Har röjt under diskbänk och i utrymmet med varmvattenberedaren. När jag duschar så ska jag göra avloppet rent i duschen för det stod det i pap´pren att det skulle vara gjort. Inte för jag förstår vad man kan se i ett avlopp. Men hoppas att huset, som är över 100 år gammalt, är som jag tror helt ok.
Det skulle vara så skönt om huset blir sålt och jag kan få börja planera ordentligt för det nya. Det går inte att bo med flyttkartonger på obestämd tid så för tillfället ligger allt på is.

Har suttit och stickat på en jumper men är osäker på om garnet räcker. Nu när det ser osäkert ut så är det lite trögare att sticka. När det är osäkert med garnet så går det ju inte an att det blir ett UFO.

Färdiga handarbeten 4/5

Jag har gjort ett UFO klart! Helt fantastiskt.
Den har legat klar förutom att den inte varit ihopsydd sen förra sommaren/hösten.Sen började jag på en babyfilt för ett par veckor sedan. den är också klar!Satt med min svarta ryggvärmarsjal och hade bara ca 6 varv kvar på andra mudden kvar. Då såg jag att jag hade gjort 1 avig, 1 rät i stället för 2 av varje. Det var bara att repa upp! Vad skönt det är att det inte syns på det färdiga resultatet att man gjort fel flera gånger.

Har funderat på att jag kanske skulle bara tillåta mig att ha så många arbeten på gång som jag har korgar.  Nu har jag en korg ledig. Undrar om jag ska ta och göra något med garnet jag köpte eller om det är något annat som vill bli gjort.
Tål att tänkas på!

Söndagskväll 4/5

Söndagskväll igen.
Att en helg går fort är väl jag inte den första att konstatera. Men jag vet ju att jag tyckte att det inte var någon hit att vara arbetslös, så det är bara att gilla läget och knarta upp imorgon till en ny arbetsvecka.
I lördags hade jag och en vännina en lite loppisrunda ( 7.30 -12.30) gjorde lite garnfynd.image19

4 stora härvor yllegarn och 3 stora härvor tjockare bomullsgar och 5 nystan mohair för190 kronor.

Tagetisen är konstgjord och inköptes för 10 kronor. Den blir bra på bordet ute så länge jag bor kvar i huset.

Övriga fynd var ett pilgrimshalsband för 25 kronor  (av lite äldre årgång) och en ställning med borste och skyffel och tång till min blivande öppna spis. Det blev två fototavlor med blommor som ska hänga på väggarna i mitt nya sovrum och en matta till mitt arbetsrum.
Allt inköpt med massor med skratt som ackompanjemang. Vi tycker båda två att det är jättekul att gå på loppis.  

RSS 2.0