Märthas tekakor

12 dl

Mellanmjölk

1 dl

Linfrö krossat

1 dl

korngryn

3 paket

jäst

1.5 hg

margarin flytande, 80 % fett

3 dl

sirap ljus

5 tsk

salt

1 kg

grahamsmjöl

1 dl

vetekli

1 msk

apelsinmarmelad lättsockrad

1 tsk

apelsinskal

  

  

Instruktioner

Dag 1: Lägg 1 dl linfrön och 1 dl korngryn i en bunke med lock. Häll kokhett vatten över så det täcker. Lår stå över natten.

Dag 2: Blanda alla  ingredienser i matberedare. Kavla ut degen. Använd ett runt mått på ca 10 cm att ta ut rundlar. Nagga tekakorna och låt jäsa på plåten.
Grädda 225 grader ca 10-15 minuter.



Hoppas att det går att förstå.

Ps. Sirapen i receptet ska vara till för att degen ska jäsa bättre.  Men slår man ut 3 dl sirap på 55 tekakor så blir det inte mycket i varje och en hel del försvinner som sagt i jäsningen.


Kommentarer
Postat av: Gullvivian

Jättetack för receptet, men - vi har en i familjen som är diabetiker. kan man bytan ut sirapen mot filmjölk, kanske ?

När jag bakar så ska jag pröva. Eller har du något att flreslå?

J Ä T T E T A C K !

2008-03-06 @ 21:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0