Märthas tekakor
12 dl | Mellanmjölk |
1 dl | Linfrö krossat |
1 dl | korngryn |
3 paket | jäst |
1.5 hg | margarin flytande, 80 % fett |
3 dl | sirap ljus |
5 tsk | salt |
1 kg | grahamsmjöl |
1 dl | vetekli |
1 msk | apelsinmarmelad lättsockrad |
1 tsk | apelsinskal |
Instruktioner
Dag 1: Lägg 1 dl linfrön och 1 dl korngryn i en bunke med lock. Häll kokhett vatten över så det täcker. Lår stå över natten.
Dag 2: Blanda alla ingredienser i matberedare. Kavla ut degen. Använd ett runt mått på ca 10 cm att ta ut rundlar. Nagga tekakorna och låt jäsa på plåten.
Grädda 225 grader ca 10-15 minuter.
Hoppas att det går att förstå.
Ps. Sirapen i receptet ska vara till för att degen ska jäsa bättre. Men slår man ut 3 dl sirap på 55 tekakor så blir det inte mycket i varje och en hel del försvinner som sagt i jäsningen.
Jättetack för receptet, men - vi har en i familjen som är diabetiker. kan man bytan ut sirapen mot filmjölk, kanske ?
När jag bakar så ska jag pröva. Eller har du något att flreslå?
J Ä T T E T A C K !