Torsdag 28 /2

Har fått kontraktet på lägenheten och skrivit på det. Ska postas i morgon. Det blir mer och mer verkligt med flytt.

På lunchen tittade jag in på Röda Korset och "hittade" 3 hg naturvitt yllegarn för 15 kr/hg. Det var ingen banderoll på men det var för bra att någon annan skulle få det. Ingen merinoull från Australien i alla fall.


Flytt

Nu blir det flytt, ja inte i morgon men i juni.
Ska få kontrakt på en urmysig 4:a med bl.a. öppenspis på orten där jag jobbar.  Så katten och jag ska nog få plats. Då slipper jag resorna på 2,5 timmar per dag.
Ska nu bara få mitt hus sålt. Hjälp mig att hålla tummarna!

Otursdag

Dagen började med att tåget jag åker med fick motorfel, så det var bara att ta bilen till jobbet. Jag har 8 mil enkelresa.
Sen skulle jag och två till bära ett löpband. Snubblade på trottoarkanten och trillade. Byxorna höll men mitt inte skinn. Stort skrapsår på vänster knä- värker som bara den - litet skrubbsår på insidan av höger knä. Sen ett ordentligt blåmärke på höger lår,  det blev bara ett jack så därför blev det väl blåmärke. Sen fick lillfingret på högerhanden en rejäl smäll, så halva fingret är svullet och brunt.

Vid lunchen då jag satt och läste dagens horoskop i Smålandstidningen så stod det att måndagen skulle bli en bra dag...

Men det blev några hekto mindre som vågen visade, det var även midjemåttsdags och där visade måttbandet 6 cm mindre än sätte januari. Det kanske är det som är bra.

Har bestämt mig för att sälja huset, visning av huset är preliminärbokad och även lite städhjälp så att det ser skapligt ut. Lite skrämmande!

Klara alster

Halsduken blev så som jag trodde och ville att den skulle bli. Misströstade då den var 10 cm, vilken tur att jag inte gav upp.

image10


image12

På bilden är de blå men i verkligheten är de lila.


image13

Här är grytlapparna och sockor i storlek 38-39.

Skulle behöva en Webbshop för mina saker. Det är ju så lång tid kvar till oktober- november och hantverksdagar och julmarknader.

Förändringar?!

Vad jobbigt det är och har varit. Hinner inget förutom jobba, resa och sova. Livet kan inte vara så. Måste göra lite förändringar.
Jag älskar mitt hus och min trädgård. Men tjänar det något till att ha det när jag knappt vistas där när jag är vaken? Har dåligt samvete för att trädgården är försummad?
Jag tycker om mitt jobb men det innebär att jag är borta från mitt hem från 6.40 till 18.35.  Att vara arbetslös har jag provat på och det är bland det gräsligaste jag upplevt. Sista året med förändrade regeler kändes som det var skottpengar på mig.
Det får nog bli flytt!!!

Jag har 27 kg till min målvikt. Sista veckan blev det lite upp i viktkurvan. Fy vad gräsligt!  Men midjemåttet har minskat med 6 cm sen jag började 7januari. Det är väl bra.

På virkfronten har det blivit ett par lila grytlappar,
Mönstret på den påbörjade halsduken blev bättre då jag gjort lite längre och mönstret syntes. Bara lite kvar innan den är klar och jag kan fota den.
Ett par grön/vita/svarta sockor till är klara.

Köpte ett par gamla stick-och böcker och hittade ett virkadmönster på en sjal som jag börjat på.

Det var några rader innan jag sätter mig med ekonomiska redovisningar som måste göras innan fredag då det är inlämningsdag. Jag är god man och det är årets vedervärdighet i den sysslan.


Fredagskväll igen

Suttit och tittat på På spåret nu ikväll. Lagom angagerande så här en fredagskväll. Har fäst trådar på grytlapparna, 5 par blev det. Sen har jag gjort färdigt sockarna. Här kommer bildbevis. Det är en beskrivning som jag gjorde i skolan till att användas i hemkunskapen. Det är massor med år sedan och jag har mina grytlappar kvar sen dess. De är inte lika fina i formen som de här, men fullt användbara.

image8

Sen kommer en kavalkad av strumpor gjorda iår.

image9

Ska tita på Morden i Midsommer och sticka lite till. hittade ett lila garn, typ lovikka, när jag letade efter bomullsgarnet till grytlapparna och blev sugen på att göra något av det.

Sen torsdagskväll.

Har suttit och slötittat på Tv ikväll och virkat, så nu har jag 5 par grytlappar klara. Bara fästa trådarna kvar. När det är klart ska jag ta en bild på dem. Hann sticka lite på de vit/gröna sockarna. Är nu färdig att dra täcket över mig.

Det är skönt att det är fredag imorgon så att jag får pyssla hemma ett par dagar, Om det blir något med hemmapyssel.
Har pengautdelningsdag på söndag = lämna pengar åt dem som jag är god man åt. Det är fyra stycken så det tar sin tid. Sen har en annan kommit hem från sjukhus så då måste jag göra ett  besök där.
Men lite tid ska det bli för mig också. Ska försöka komma iväg till gymmet. Har varit på fest då min syster fyllde år. Hon bjöd på middag på restaurang, jag ville inte låta bli efterrätten (friterad banan och glass) och snart är det ny måndag. Jag måste ner något hg i alla fall.

Tisdag 5/2

Vaknade idag igen (andra gången i år) alldeles för sent. Vaknade av tågljud, bor nära stationen. Men det var för sent för att hinna med. Kan inte förstå varför jag stänger av klockan och inte vet om det. Jag har det bra för jag kan arbeta en timma längre på kvällen i stället för den jag missade på morgonen.

Men det blir så sent innan jag kommer hem, jag hinner inte sticka så mycket.

Imorgon ska jag gratulera min syster på hennes födelsedag. Hon önskar sig stora gröna växter. Så jag ska kila iväg på lunchen och inhandla en sådan. Men då gäller det att komma itd till jobbet!


Måndag 4/2

Det är roligt att gå upp på måndagmorgon för då är det viktdag och jag har gått ner även denna vecka. Hela 1,2 kg, det känns så jättebra.
Undrar om det är lika roligt att gå upp en måndagmorgon när vågen "väger för mycket"? Har bestämt mig för att det inte ska ske, så det så! Inte på länge i alla fall.
Ska ta mig en liten handarbetsstund. Virka blir det nog.

Summering av helgen.

Det blev en trevlig helg,  jag fick en hel del gjort tycker jag.
Började lördagen med städning. Det är med städning som med motion, det känns bra när det är avklarat!

På kvällen var jag på konsert med Björn Skiffs, det var premiär i Jönköping. Han har sjunger bra och har bra musiker så att det blir ös med musiken. Mycket trevliga timmar! Köpte mig en cd med hans hits. Har inte hunnit lyssna.

Varit på sjukhusbesök. 
Gjort fransar på en halsduk åt min systerdotter.

Så nu är det dags att sticka, det blir nog virkning. Ska göra grytlapparna klara.
Och i morgon är det vägning. Håller tummarna att det blivit minskning!


Fredagskväll 1 februari

Vad skönt det är med fredagkväll. Hela helgen orörd, allt kan hända och göras. Vi får se vad som blivit gjort till söndagkväll.
Just nu är det Criminal minds och stickning av sockar som gäller.  Jag har börjat på ett par stora av det gröna/vit/svarta som jag köpte för någon vecka sen. Har gjort 4 grytlappar. ska matscha dem med vita så det blir en par av en röd med vit udd och en vit med röd udd etc.

Som tur är det paus lite då och då. Då blir det skrivstund. Det ända som är bra med reklamkanaler är pausen då och då och att man kan gå ifrån TV:n.
Ute är detruskigt , snöregn och milt så det blir mer snö och samtidigt smälter en del bort. Hur trist som helst. Då är det skönt med ett eget kryp in.

RSS 2.0